Een man is aan het klimmen op de klimwand en wordt gezekerd door een dame vanaf de grond.

Met een introductieles klimmen maak je op een eenvoudige manier kennis met het klimmen.

Je gaat namelijk niet alleen klimmen, maar leert ook zekeren.


€ 29,50
 p.p.

Iemand klimt aan de klimwand tijdens de indoor toprope cursus.

Leer de basisprincipes van het klimmen en verschillende zekertechnieken met de basisklimcursus Indoor Toprope. Na de cursus ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs en kun je zelfstandig klimmen in alle klimhallen in Nederland, België en Duitsland.


€ 149,50 
p.p.

De klimwand bij Indoor Beach Alkmaar.

Beschik je al over voldoende klimervaring en wil je graag vrij komen klimmen?

Met meer dan 60 uitdagende klimroutes die voor je klaar hangen, is dit een ware klimavontuur. 

De klimroutes zijn speciaal ontworpen om je klimtechniek te verbeteren en door de lagere hoogte kun je op een dag nog meer routes verkennen.

v.a.
€ 10,50
 p.p.

Klimmen in Alkmaar

Op zoek naar een avontuurlijke en sportieve activiteit in Alkmaar? Bij Indoor Beach Alkmaar bieden we diverse klimactiviteiten aan voor alle leeftijden en niveaus. Of je nu een beginner bent of een ervaren klimmen, wij hebben voor iedereen iets te bieden op onze klimwanden.

Wat is klimmen aan de klimwand?

Klimmen aan een klimwand is een populaire en uitdagende sport waarbij je met behulp van klimgrepen een muur beklimt. Onze klimwanden variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor je jezelf zo veel kan uitdagen als je wilt.

Hoe werkt klimmen aan de klimwand?

Twee personen zijn aan het klimmen in Alkmaar op de klimwanden van Indoor Beach Alkmaar. De vrouw zekert de man die aan het klimmen is.

Voor het klimmen heb je een klimgordel nodig. Als je deze zelf niet hebt kun je die bij ons huren of het zit inbegrepen bij de cursus die je bij ons doet.
Aan het begin kun je nog prima klimmen met normale gympen. Als je wat verder bent met klimmen is het aan te raden om gebruik te maken van klimschoenen. Deze zijn speciaal gemaakt voor op de klimwanden en zorgen er onder andere voor dat je meer grip hebt om op kleinere klimgrepen te kunnen staan.

Klimmen doe je altijd met twee (of meer) personen. Eén persoon is de klimmer en de andere persoon is de zekeraar. De zekeraar zorgt ervoor dat je veilig kunt klimmen en weer veilig naar beneden komt.
Tijdens het klimmen gebruik je je handen en voeten om je weg naar boven te vinden, waarbij je kracht, uithoudingsvermogen en techniek combineert.

Onze instructeurs geven je alle uitleg tijdens de cursussen en houden ook altijd de veiligheid in de gaten als er vrij wordt geklommen.

Waarom is klimmen zo leuk?

Klimmen is niet alleen een geweldige manier om fysiek actief te zijn, maar het biedt ook een mentale uitdaging. Het oplossen van de routes op de klimwand vergt concentratie en strategisch denken. Bovendien geeft klimmen je een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen wanneer je een moeilijke route hebt voltooid. Daarnaast is klimmen een sociale sport, waarbij je elkaar aanmoedigt en samen plezier hebt. 

Samen naar de top - Klim met ons mee in Alkmaar!

Onze klimactiviteiten

Introductieles Klimmen

Ben je nieuw in de wereld van het klimmen? Onze introductieles klimmen is perfect voor jou. Onder begeleiding van onze instructeurs leer je de basisprincipes van het klimmen en ervaar je waarom deze sport zo leuk en uitdagend is Ideaal voor een eerste kennismaking met klimmen in Alkmaar.

Indoor Toprope Cursus

Voor degenen die meer willen dan een introductie, bieden we de Indoor Toprope Cursus aan. Dit is een uitgebreide klimcursus waarin je je officiële klimvaardigheidsbewijs kunt halen. Met dit bewijs mag je in elke klimhal in Nederland vrij klimmen. Onze cursus is prefect voor iedereen die serieus aan de slag wilt met indoor klimmen.

Vrij klimmen

Heb je al een klimvaardigheidsbewijs? Dan kun je bij ons terecht voor vrij klimmen. Kom langs en geniet van onze uitdagende klimwanden in een veilige en gezellige omgeving.

Klimmen als teamuitje

Klimmen is een ideale manier om samenwerking, communicatie en vertrouwen binnen een team te versterken.

Samenwerken en ondersteunen. Tijdens het klimmen moeten teamleden elkaar vertrouwen en ondersteunen. De zekeraar zorgt ervoor dat de klimmer veilig is, wat een uitstekende manier is om vertrouwen en samenwerking te bevorderen.

Communicatie. Klimmen vereist duidelijke en effectieve communicatie tussen de klimmer en de zekeraar. Dit helpt teamleden om beter te leren communiceren en op elkaar te vertrouwen.

Probleemoplossing. Klimmen is een sport die strategisch denken en probleemoplossende vaardigheden vereist. Teamleden kunnen elkaar helpen bij het bedenken van de beste routes en technieken om de top te bereiken.

Motivatie en aanmoediging. Klimmen biedt een geweldige kans voor teamleden om elkaar aan te moedigen en te motiveren. Het vieren van elkaars successen versterkt de teamgeest.

Klimmen tijdens een teamuitje kan ook gecombineerd worden met andere activeiten of een gezellige borrel achteraf. Vraag een offerte aan om jouw perfecte teamuitje te organiseren.

Klimmen met school

Laat de hele klas kennismaken het klimmen onder begeleiding van onze instructeurs met de klimclinic voor scholen. Een geweldige manier om samen te werken en nieuwe vaardigheden te leren.

Kinderfeestje klimmen

Op zoek naar een unieke en actieve manier om een kinderfeestje te vieren? Bij ons kunnen kinderen op een leuke en veilige manier kennismaken met het klimmen. Een kinderfeestje klimmen bij ons is een gegarandeerd succes.

Klimles voor de jeugd

Elke week geven we klimlessen aan jeugdgroepen. We hebben een gezellige community van klimkids die leskrijgen op hun eigen niveau. Laat jouw kinderen ook ontdekken waarom klimmen zo leuk is en meldt ze aan voor een gratis proefles.

Let's keep in touch!

Wees als eerste op de hoogte van aanbiedingen, events en nieuws.